Category: expressen nyheter

Aprikos

aprikos

Den solgula aprikosen är en frukt som inte bör underskattas, den innehåller många goda ting som gynnar din kropp och hälsa. Det vetenskapliga namnet för aprikos är Prunus armeniaca, detta för att man länge trodde att frukten härstammade från Armenien. I senare forskning har det dock framkommit att. Prunus armeniaca. Rosaceae. Aprikosträdet härstammar från Kina. Där kan de vara rätt så stora, hos oss sällan mer än någon meter. Att plantera ett aprikosträd, Prunus armeniaca, kan vara ett kul experiment, särskilt nu när klimatet blir varmare. I södra Sverige kan man pröva Aprikos på friland, där den vill stå varmt. Aprikosträd 'Hargrand', är ett träd som kan spaljeras mot en varm husvägg. Ska trädet odlas utomhus är det viktigt att hitta en plats som är varm, skyddad och väldränerad. Hargrand klarar zon 2 (3). Själv ska jag prova att odla den här aprikosen i en st.

Aprikos - har

I Kina så odlades den redan för 4 —5 år sedan. Aprikosträdet blir mellan 8 och 10 meter högt. Totalt 4 näringsämnen av 19 i aprikos uppnår minst en tiondel av rekommenderat dagligt intag RDI , vilket indikerar en väldigt låg näringstäthet , och produkten visar sig även vara ganska näringsfattig när alla ämnen räknas samman. Men senare forskning visar att den troligtvis har sitt ursprung i Kina. Från det att trädet blommar tills karten börjar vara mogna är det viktigt att trädet inte lider av torka, då detta resulterar i kartfall. Vilket man ser i Jan van Eycks målning Makarna Arnolfinis trolovning från Matkalkyl har inte förändrat Livsmedelsverkets ursprungliga data. aprikos

Aprikos - varmt vatten

Placering i rangordning av mest näringsrika lista. Totalt 4 näringsämnen av 19 i aprikos uppnår minst en tiondel av rekommenderat dagligt intag RDI , vilket indikerar en väldigt låg näringstäthet , och produkten visar sig även vara ganska näringsfattig när alla ämnen räknas samman. Växtsättet är buskigt, höjden är 2 till 3 meter. Aprikoser är stenfrukter och har en kärna. Att plantera ett aprikosträd, Prunus armeniaca , kan vara ett kul experiment, särskilt nu när klimatet blir varmare.

0 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 2