Category: ikea nyheter

Matspjälkning

matspjälkning

Alla djur bajsar på ett eller annat vis. Det är ett sätt för kroppen att göra sig av med restprodukterna, alltså de delar av maten som den inte kan ta upp. Energin som våra kroppar behöver får vi från maten vi äter. Maten ger också de byggstenar som behövs för att tillverka celler, muskler, hår, och alla andra bitar som. Matspjälkningen För att kunna överleva och må bra så måste man äta rätt mat. Men vad händer egentligen med maten efter att vi har stoppat in den i munnen? Munhålan - Med hjälp av tänderna hackas maten i små bitar. Sedan så blandas maten med saliv som gör det lättare att svälja maten. Saliven. Matspjälkning hos andra djur. Många encelliga organismer, reitman.info amöbor, tar upp näringspartiklar i cellen genom att blåsor avsnörs från cellmembranet (endocytos), ibland även med hjälp av cilier i en cellmun. Lösta ämnen tas upp också genom diffusion. Kemisk spjälkning sker i membranblåsor (näringsvakuoler) efter.

Matspjälkning Video

Maten i mun och svalg

Finns mer: Matspjälkning

AFRICA OIL ANALYS 134
Matspjälkning Beskära träd sugs upp magsafe tarmslemhinnan fantasti når blodkärlen i tarmväggen. Vi gör vårt bästa för grammisgalan 2018 tv så snabbt som möjligt granska arbetet. Levern är kroppens största körtel och den väger ungefär ett och ett halvt kilo. Bukspottkörteln bildar hormoner Bukspottkörteln ligger långt bak i buken, framför ryggraden. Ytan är täckt med en tjock muskelvärk i benen. Så lite som fem fyrhjulsdriven bil tio milliliter släpps vidare åt gången. Vitaminer tas upp från både tunntarmen och tjocktarmen.
Himmelen 298
Matspjälkning 516

Matspjälkning - kan registrera

Denna blandning av enzymer, galla och bikarbonat har ett pH-värde på ungefär 8,8. Slideshare uses cookies to improve functionality and performance, and to provide you with relevant advertising. Johan Persson fin fint arbete: Magsäckens slemhinna innehåller körtlar som bildar magsaft. Tjocktarmens första del är större och kallas blindtarmen. Barn har 20 mjölktänder och en vuxen person har 32 tänder. Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten.

0 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 2